Tariceanu vrea sa scoata abuzul in serviciu din Codul Penal. CCR ia azi o decizie cruciala pentru sute de dosare DNA

Joi, 05 Mai 2016, ora 07:47
854 citiri
Tariceanu vrea sa scoata abuzul in serviciu din Codul Penal. CCR ia azi o decizie cruciala pentru sute de dosare DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

CCR va lua joi o decizie cruciala, care poate afecta sute de dosare de coruptie aflate pe rolul instantelor: este sau nu constitutionala definitia abuzului in serviciu din noul Cod Penal.

Unul dintre inamicii declarati ai acestei definitii este insusi presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care considera ca abuzul in serviciu ar trebui scos din Codul Penal.

"Ne arata toata Europa cu degetul. In Romania, coruptia e un fenomen grav, dar nu trebuie sa o transformaim in cea mai corupta tara din lume. Multa vreme va trebui sa muncim sa nu mai avem aceasta imagine", a spus Tariceanu, miercuri seara, la Antena 3, ca argumentatie pentru scoaterea abuzului in serviciu din Codul Penal.

Intamplator sau nu, joi, Curtea Constitutionala decide daca abuzul in serviciu este constitutional. Exceptia a fost invocata de Alina Bica, fosta sefa DIICOT, judecata in dosarul ANRP.

Avocatii Alinei Bica au sustinut in instanta ca infractiunea de abuz in serviciu, care se pedepseste cu pana ...citeste mai departe despre "Tariceanu vrea sa scoata abuzul in serviciu din Codul Penal. CCR ia azi o decizie cruciala pentru sute de dosare DNA" pe Ziare.com

#CCR abuz in serviciu, #Tariceanu abuz in serviciu , #Stiri Guvern