Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sorin Cîmpeanu anunță granturi de 200.000 de euro pentru mii de școli: ”Îmi e teamă de cifrele pe abandon școlar de după pandemie”

Sorin Cîmpeanu anunță granturi de 200.000 de euro pentru mii de școli: ”Îmi e teamă de cifrele pe abandon școlar de după pandemie”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, 11 ianuarie, că mii de școli vor putea primi granturi de 200.000 de euro pentru reducerea abandonului școlar.

Cîmpeanu a subliniat că se teme de noile date privind rata abandonului școlar după criza sanitară, ținând cont că, în 2020, an care nu a fost în totalitate afectat de pandemie, aceasta era de 23% în mediul rural. Astfel, unu din patru copii a abandonat înainte de vreme şcoala.

”Îmi este efectiv teamă de momentul în care vom avea cifrele pe abandon şcolar după această perioadă de criză sanitară. Dacă era unu din patru, ne putem imagina cam unde suntem. Şi atunci, programul naţional de abandon şcolar, care este primul lucru care se face cu adevărat palpabil în România Educată, care presupune 543 de milioane de euro pentru finanţarea a 2.500 de şcoli care sunt cele mai vulnerabile din perspectiva abandonului şcolar, care presupun granturi de până la 200.000 de euro într-o şcoală (...) înseamnă o finanţare de circa 2000 de euro per elev”, a declarat ministrul Educației, la B1 Tv.

Cîmpeanu a susţinut că aceste fonduri pot asigura nu doar ore remediale, ci există posibilitatea unui al şaptelea tip de bursă sau asigurarea de cheltuieli cu diverse dotări ori chiar susţinerea financiară pentru tabere sau excursii pentru copiii care nu au posibilităţi. ...citeste mai departe despre "Sorin Cîmpeanu anunță granturi de 200.000 de euro pentru mii de școli: ”Îmi e teamă de cifrele pe abandon școlar de după pandemie”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 268 ori