Cine ar putea fi noul ministru al Finantelor: consilierul PNL "din coasta" lui Clotilde Armand ar fi aparut pe lista scurta a lui Florin Citu

Marti, 13 Iulie 2021, ora 03:02
1423 citiri
Cine ar putea fi noul ministru al Finantelor: consilierul PNL "din coasta" lui Clotilde Armand ar fi aparut pe lista scurta a lui Florin Citu
Sebastian Burduja a fost secretar de stat in Ministerul Finantelor FOTO arhiva personala

Numele unui alt lider liberal ar fi aparut zilele acestea pe masa premierului Florin Citu pentru functia de ministru al Finantelor, dupa ce Alexandru Nazare a fost demis.

Surse liberale au precizat pentru Ziare.com ca este vorba despre Sebastian Burduja, reconfirmat zilele trecute in functia de presedinte al PNL Sector 1 si unul dintre liberalii catre care se indreapta multe dintre reprosurile primarului Clotilde Armand.

Liberalul nu a anuntat inca public pe cine va sustine la congresul PNL din toamna, insa aceleasi surse au precizat ca este foarte probabil ca Burudja sa il sustina pe Florin Citu.

Asa cum Ziare.com a scris AICI, si Dan Vilceanu, presedintele filialei din Gorj a PNL, cunoscut in mediul politic si drept "premierul din umbra al Romaniei", ar fi in carti pentru postul de ministru al Finantelor.

Cine este Sebastian Burduja

Sebastian Burduja a absolvit in Romania cursurile Colegiului National "Mihai Viteazul" din Bucuresti si a fost absolvent si sef de promotie al Scolii Nr. 11 "Ion Heliade Radulescu".

Ulterior, si-a continuat studiile in strainatate. Potrivit CV-ului, a absolvit Universitatea Stanford din Statele Unite, cu specializarea principala in Politica si sub-specializari in Economie si Sociologie.

Din 2008 pana in 2011, si-a continuat studiile la Universitatea Harvard, absolvind in paralel doua programe de masterat: MBA la Harvard Business School si MPP la Harvard Kennedy School of Government.

In 2009 si-a lansat un ONG dedicat studentilor din strainatate, Liga Studentilor Romani din Strainatate, iar la evenimentul de lansare au participat personaje precum Dan Voiculescu, Mircea Geoana, Sebastian Ghita, Mihai Gadea, potrivit jurnalistilor de la G4media

La evenimentul de atunci a participat si Marinel Burduja, tatal lui Sebastian Burduja, fost vicepresedinte al bancii Bancorex, devalizata in anii 90 in urma acordarii a sute de imprumuturi preferentiale unor fosti angajati ai Securitatii comuniste.

In 2016 Sebastian Burduja a ajuns doctorand la Academia de Studii Economice si in 2019 obtine titlul de Doctor in Economie si Afaceri Internationale cu calificativul "Summa Cum Laude".

Intre 2011-2012 a fost consultant al Dalberg Global Development Advisors⁠(en), companie de consiliere strategica care dezvolta strategii de tara si proiecte de dezvoltare la nivel inalt pentru tarile emergente, in parteneriat cu organizatii ca G20, Banca Mondiala, Organizatia Natiunilor Unite s.a, iar din 2012 pana in 2015 a luc ...citeste mai departe despre "Cine ar putea fi noul ministru al Finantelor: consilierul PNL "din coasta" lui Clotilde Armand ar fi aparut pe lista scurta a lui Florin Citu" pe Ziare.com

Amenzile pentru e-Factura s-ar putea amâna pentru după 1 iulie. Când va lua Ministerul Finanțelor decizia finală
Amenzile pentru e-Factura s-ar putea amâna pentru după 1 iulie. Când va lua Ministerul Finanțelor decizia finală
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat recent că ia chiar în calcul extinderea până la finalul lunii iunie 2024 a perioadei în care nu se vor aplica amenzi pentru neconformarea în...
#Sebastian Burduja partid PACT, #Ministerul Finantelor, #Florin Citu, #burduja finante , #Stiri Guvern