Pozitia pe care Romania trebuie sa o adopte azi la Bruxelles

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 11:35
759 citiri
Pozitia pe care Romania trebuie sa o adopte azi la Bruxelles

Marti si miercuri la Bruxelles Uniunea Europeana trebuie sa fie pregatita pentru a lua decizii categorice si transante in ceea ce priveste criza refugiatilor.

Situatia haotica escaladeaza, inlocuirea solidaritatii cu politicile nationale s-a dovedit dezastruoasa atat in legatura cu gestionarea crizei, cat si prin consecintele politice create si anume fractura intre Est si Vest.

Balcanii de Vest si zona Central-Estica a UE s-au transformat in "teritorii ale nimanui" pentru refugiati; o criza umanitara este iminenta, iar relatiile de securitate si asa fragile s-au tensionat suplimentar.

Este dezolant pentru valorile europene sa avem in centrul Europei garduri si militari violenti unguri care lovesc refugiati in numele protejarii frontierelor UE.

Decidentii europeni trebuie sa inteleaga faptul ca aceasta criza va deveni mai grava inainte de a aparea vreun semn de detensionare.

Principala ruta de patrundere in Europa s-a inchis. Ungaria si-a securizat frontierele la 15 ...citeste mai departe despre "Pozitia pe care Romania trebuie sa o adopte azi la Bruxelles" pe Ziare.com

#Cristian Diaconescu refugiati Romania Consiliu, #Cristian Diaconescu criza refugiatilor , #Stiri Guvern