Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea darii in plata: Senatorii au respins amendamentele BNR

Legea darii in plata: Senatorii au respins amendamentele BNR

Proiectul de Lege privind darea in plata a primit, marti, aviz favorabil din partea Comisiei de Buget din Senat, cu o serie de amendamente, respectiv inlocuirea sintagmei "persoana fizica" cu "consumator" si prelungirea termenului de notificare de la 15 la 30 de zile, timp in care se suspenda orice plata a debitorului pentru creditul respectiv si orice actiune de executare.

In schimb, propunerile Bancii Nationale a Romaniei (BNR) de plafonare a sumei creditului la 150.000 de euro si conditia ca debitorul sa aiba un grad de indatorare mai mare de 65% au fost respinse.

Cum vede Isarescu posibila legea darii in plata: Reactia bancilor este normala, nu o razbunare (Video)

De asemenea, a fost respins si amendamentul depus de initiatorul Legii, deputatul Daniel Zamfir, care prevedea ca persoanele care au fost executate silit deja, dar au ramas cu datorii la banca, sa le fie sterse aceste datorii.

Presedintele BCR: Efectul inevitabil al legii darii in plata - Cum vor fi afectati ...citeste mai departe despre "Legea darii in plata: Senatorii au respins amendamentele BNR" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 993 ori