La plecarea la Bruxelles, Iohannis spune deodata ca Romania poate "gestiona" numarul de refugiati impus de UE

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 12:22
1034 citiri
La plecarea la Bruxelles, Iohannis spune deodata ca Romania poate "gestiona" numarul de refugiati impus de UE
Foto: Digi 24 TV

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, miercuri, o conferinta de presa cu ocazia plecarii la Bruxelles, pentru reuniunea extraordinara a Consiliului European organizata in contextul crizei refugiatilor.

Seful statului a subliniat faptul ca Romania nu este de acord cu cotele obligatorii de refugiati, decizie luata la Consiliul JAI de marti, dar s-a aratat convins ca Guvernul poate gestiona "cu usurinta" situatia miilor de refugiati pe care Romania va trebui sa ii primeasca.

In context, presedintele a subliniat faptul ca ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a participat la Consiliul JAI cu un "mandat perfect", aprobat inclusiv de CSAT, nefiind nevoie de un aviz al Parlamentului.

De asemenea, seful statului a precizat ca Romania nu va contesta la Curtea Europeana de Justitie decizia luata in JAI, asteptand rezultatul contestatiilor pe care au anuntat alte state ca le vor depune.

Totodata, Klaus Iohannis a prezentat programul pe care il va avea la New York cu ocazia ...citeste mai departe despre "La plecarea la Bruxelles, Iohannis spune deodata ca Romania poate "gestiona" numarul de refugiati impus de UE" pe Ziare.com

#Iohannis declaratii Consiliul European refugiati , #Stiri Guvern