Klaus Iohannis, dupa consultari: Intram in normalitate. Exista un acord pe trei mari chestiuni

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 19:22
1148 citiri
Klaus Iohannis, dupa consultari: Intram in normalitate. Exista un acord pe trei mari chestiuni
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca Romania intra treptat "in normalitate", apreciind ca exista un acord pe trei mari chestiuni in urma consultarilor de luni, cu partidele si formatiunile politice parlamentare.

Intr-o declaratie de presa sustinuta de la Palatul Cotroceni, luni seara, seful statului si-a exprimat speranta ca, pana la jumatatea lunii mai, sa fie adoptata si trimisa spre promuglare legea alegerilor locale si legea finantarii partidelor si campaniilor electorale.

De asemenea, seful statului a evitat sa raspunda daca va promulga o eventuala lege a pensiilor speciale pentru parlamentari, subliniind ca asteapta intai sa vada daca o asemenea prevedere legala va fi trimisa spre promulgare de catre Parlament.

Legislatia privind alegerile locale, votul din diaspora si votul prin corespondenta sunt alte zone in care, potrivit sefului statului, s-a ajuns la un acord cu formatiunile politice prezente la consultari.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, ...citeste mai departe despre "Klaus Iohannis, dupa consultari: Intram in normalitate. Exista un acord pe trei mari chestiuni" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis consultari partide, #Iohannis consultari Cotroceni, #Iohannis declaratii Cotroceni, #partide parlamentare consultari Cotroceni , #Stiri Guvern