Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iohannis organizeaza la Cotroceni o conferinta internationala despre democratie

Iohannis organizeaza la Cotroceni o conferinta internationala despre democratie

Administratia Prezidentiala, alaturi de Comisia de la Venetia si Consiliul Europei, organizeaza joi si vineri, la Palatul Cotroceni, conferinta internationala "Interactiunea intre majoritatea politica si opozitie intr-o democratie".

Lucrarile vor fi deschise de catre presedintele Klaus Iohannis.

"Este o conferinta care isi doreste sa sublinieze importanta cooperarii intre majoritatea politica si opozitie intr-o societate echilibrata, pluralista, cu respectarea normelor statului de drept si regulile unei democratii.

Conferinta este conceputa ca un suport teoretic pentru un raport, pentru ca la finalul acestei conferinte, Comisia de la Venetia va intocmi un raport, la solicitarea Secretarului General al Consiliului Europei, un raport care ar trebui sa traseze cateva directii principale in legatura cu modul in care majoritatea politica ar trebui sa se comporte si sa interactioneze cu opozitia", a precizat purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi.

Propunerea organizarii a venit din partea Comisiei de la Venetia. La eveniment vor participa 100 de persoane, printre care raportori si membri ai Comisiei de la Venetia si ai secretariatului Comisiei, reprezentanti ai statelor membre ale Consiliului Europei, in special reprezentanti ai Parlamentelor nationale europene, reprezentanti ai mediului academic si alti experti in domeniu, oficiali romani, reprezentanti ai partidelor politice parlamentare, aflate la guvernare, dar si in opozitie, reprezentanti ai societatii civile, corp diplomatic strain acreditat la Bucuresti, reprezentanti ai Curtii Constitutionale, Avocatul Poporului si mass-media.

Klaus Iohannis va deschide lucrarile acestei conferinte joi, la ora 15:30, cu un discurs, care va fi urmat de discursuri ale Secretarului General Adjunct al Consiliului Europei, presedintelui Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei si presedintelui Comisiei de la Venetia.

Presedintele va avea discutii, in marja acestei conferinte, cu sefii acestor institutii.

"Inca un lucru, pe care probabil l-ati sesizat - participarea de exceptie a conducerii Consiliului Europei, ceea ce subliniaza inca o data importanta pe care aceasta institutie o acorda Romaniei, domnului presedinte Klaus Iohannis, si desigur acestei teme, democratia", a precizat Dobrovolschi. ...citeste mai departe despre "Iohannis organizeaza la Cotroceni o conferinta internationala despre democratie" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 779 ori