Strategia Guvernului pentru a-i stimula pe români să lucreze peste vârsta de pensionare

Joi, 22 Iulie 2021, ora 09:29
949 citiri
Strategia Guvernului pentru a-i stimula pe români să lucreze peste vârsta de pensionare
Guvernul pregătește mai multe strategii FOTO Ziare.com

Guvernul României pregătește o majorare cu 50% a punctajului lunar pentru calculul pensiei în cazul românilor care au îndeplinit stagiul minim de cotizare și care rămân în activitate, fie că lucreză în mediul public, fie în cel privat, și contribuie la sistemul public de pensii, arată profit.ro.

O ordonanţă pregătită de Guvern arată că este necesară stimularea ”râmânerii în activitate a persoanelor care au îndeplinit vârsta standard de pensionare şi doresc să rămână în activitate după data îndeplinirii condiţiilor de vârstă standard şi stagiu minim de cotizare pentru deschiderea unui drept de pensie pentru limită de vârstă”.

Prin urmare, proiectul pregătit prevede ca ”pentru asiguraţii care au îndeplinit stagiul minim de cotizare şi care contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vârstei standard de pensionare, punctajul lunar realizat în perioada respectivă va fi majorat cu 50%”, conform Profit.ro.

Guvernul propune totodată modificarea legislaţiei actuale cu reglementări menite ”să permită cumulul pensiei anticipate sau anticipate parţiale cu activităţi profesionale desfăşurate în mediul privat”. ...citeste mai departe despre "Strategia Guvernului pentru a-i stimula pe români să lucreze peste vârsta de pensionare" pe Ziare.com

#guvern, #pensii, #pensionare anticipata , #Stiri Guvern