Guvernul a adoptat reforma DIPI: Va fi structura militarizata ca SRI, SIE si SPP

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 15:31
1119 citiri
Guvernul a adoptat reforma DIPI: Va fi structura militarizata ca SRI, SIE si SPP
Foto: Facebook/Ministerul de Interne

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri ordonanta de urgenta care isi propune reformarea DIPI, serviciul de informatii al Ministerului de Interne, si transformarea acestuia intr-o structura militarizata, asa cum sunt si SRI, SIE si SPP.

Astfel, Executivul a aprobat astazi infiintarea Directiei Generale de Protectie Interna (DGPI), care va lua locul Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI), se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

"DGPI se va infiinta in subordinea Ministerului Afacerilor Interne si va functiona ca structura specializata cu atributii in domeniul securitatii nationale, din aria de competenta a acestui minister", se arata in documentul Executivului.

Citeste si un interviu in care ministrul de Interne vorbeste si despre DIPI

Acest nou departament va avea activitati informativ-operative exclusiv pe domeniul de competenta al MAI, "ceea ce va asigura departajarea de celelalte structuri cu atributii in domeniul securitatii ...citeste mai departe despre "Guvernul a adoptat reforma DIPI: Va fi structura militarizata ca SRI, SIE si SPP" pe Ziare.com

#ordonanta DIPI aprobata Guvern , #Stiri Guvern