Franta ne accepta in Schengen? Hollande adopta o schimbare de mesaj la Cotroceni

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 12:43
1097 citiri
Franta ne accepta in Schengen? Hollande adopta o schimbare de mesaj la Cotroceni
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele francez, Francois Hollande, aflat intr-o vizita in Romania, a sugerat, in declaratia de presa de la Palatul Cotroceni, ca tara sa si-ar putea schimba pozitia fata de aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Francois Hollande a declarat, marti, in conferinta comuna cu presedintele roman Klaus Iohannis, ca la Bruxelles trebuie purtate discutii despre modul in care pot contribui aeroporturiloe romanesti la securitatea Europei.

"Peste trei zile vom fi la Bratislava (la summit-ul informal UE - n.red.). Prima prioritate este de a-i proteja pe europeni, sa le asiguram securitatea, sa controlam frontierele externe. Fiecare tara trebuie sa faca un efort, si tarile Schengen, si celelalte. Este un punct esential impotriva terorismului: sa vedem cum pot aduce aeroporturile romane o contributie la securitate, prin eficacitatea lor", a aratat Francois Hollande.

Liderul de la Paris facea referire la implementarea de catre Romania a registrului cu numele pasagerilor (PNR), un ...citeste mai departe despre "Franta ne accepta in Schengen? Hollande adopta o schimbare de mesaj la Cotroceni" pe Ziare.com

#Hollande Schengen, #Hollande aeroporturi romanesti, #Hollande Iohannis Schengen , #Stiri Guvern