Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ciolacu, despre datoria publica a Romaniei: "Ne-am imprumutat in 15 luni aproape 30 de miliarde de euro"

Ciolacu, despre datoria publica a Romaniei: "Ne-am imprumutat in 15 luni aproape 30 de miliarde de euro"

Marcel Ciolacu a declarat ca datoria publica a Romaniei este de 48%, iar tara noastra s-a imprumutat in 15 luni aproape 30 de miliarde de euro, adica 1% din PIB.

Ciolacu a afirmat duminica, la Antena 3, ca datoria publica a Romaniei a crescut fata de guvernarea PSD cu 13 procente.

"Domnul Ciolos a lasat o datorie publica de 36%. Dupa trei ani si jumatate de guvernare a PSD am lasat o datorie publica de 35%. In acest moment, datoria publica publica a Romaniei este de 48%. A crescut cu 13 puncte procentuale. Ce inseamna acest lucru? Noi ne-am imprumutat in 15 luni aproape 30 de miliarde de euro, asta inseamna doua miliarde pe luna. Mai exact e 1% din PIB. In anul 2021 Guvernul Romaniei are obligatia de a rambursa 50 de miliarde de euro din imprumuturile facute si ale actualei guvernari si ale guvernarilor anterioare. Vom plati numai dobanzi si comisoane in anul 2021 4 miliarde de euro, asta inseamna 2% din PIB", a explicat liderul PSD.

El a mentionat ca daca componenta de imprumuturi din PNRR intra in datoria publica aceasta va ajunge la un grad de indatorare de 55%.

"PNRR are o componenta de granturi, respectiv 14 miliarde si o componenta de imprumuturi de 15 miliarde. Daca aceste 15 miliarde intra in datoria publica a Romania vom ajunge la un grad de indatorare de 55% ceea ce este imens. Nu mai punem dobanzile cu care se imprumuta Romania duble si ceva fata de a doua clasata care este Ungaria, ea a avut si o datorie publica mai mare", a mai declarat Ciolacu. ...citeste mai departe despre "Ciolacu, despre datoria publica a Romaniei: "Ne-am imprumutat in 15 luni aproape 30 de miliarde de euro"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 311 ori
Citeste mai multe despreCiolacu PSD datorie public Romania