Cei care au donat pentru Cumintenia Pamantului si s-au razgandit isi pot cere banii inapoi

Vineri, 18 Noiembrie 2016, ora 19:52
922 citiri
Cei care au donat pentru Cumintenia Pamantului si s-au razgandit isi pot cere banii inapoi
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a reglementat in sedinta de miercuri posibilitatea celor care au dat bani pentru opera de arta "Cumintenia Pamantului" de a solicita in scris Ministerului Culturii restituirea sumelor donate, in termen de 40 de zile de la intrarea in vigoare a legii de aprobare a ordonantei care vizeaza achizitionarea lucrarii lui Constantin Brancusi.

De asemenea, Executivul anunta ca un acord cu proprietarii "Cuminteniei Pamantului" stabileste un nou termen de incheiere a contractului de vanzare-cumparare pentru data de 20 decembrie 2016.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis vineri AGERPRES, s-a reglementat si situatia in care nu vor putea fi identificati toti donatorii sau in care acestia nu isi vor exercita optiunea privind restituirea sumelor donate.

Totodata, Executivul a stabilit si felul in care se va constitui Fondul 'Brancusi', care va fi gestionat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN), in vederea achizitionarii de opere de arta contemporana si bunuri ...citeste mai departe despre "Cei care au donat pentru Cumintenia Pamantului si s-au razgandit isi pot cere banii inapoi" pe Ziare.com

#Cumintenia Pamantului achizitie, #lege Cumintenia Pamantului , #Stiri Guvern