Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Corlatean: Romania asteapta o decizie favorabila privind aderarea la Schengen in 2013

Corlatean: Romania asteapta o decizie favorabila privind aderarea la Schengen in 2013


Romania asteapta o decizie favorabila in privinta aderarii la spatiul Schengen inainte de finalul acestui an, a declarat ministrul de externe Titus Corlatean, intr-un interviu acordat RFI dupa convorbirile avute marti la Paris cu ministrul francez de externe, Laurent Fabius, si cu cel al afacerilor europene, Thierry Repentin.

Seful diplomatiei romane a declarat ca i-a informat pe partenerii francezi in legatura cu eforturile pe care Romania le-a facut pentru a asigura securizarea frontierelor la standardele cele mai inalte din punct de vedere tehnologic si a subliniat ca dialogul politic al Bucurestiului cu cele cateva state membre care au ridicat semne de intrebare avanseaza in directia cea buna si se asteapta o decizie favorabila inainte de finalul acestui an.

Referitor la dosarul romilor, care revine recurent in actualitatea franco-romana, Titus Corlatean a subliniat ca ambele parti au remarcat cooperarea dintre guvernele de la Bucuresti si Paris si faptul ca este privilegiata calea cooperarii, si nu retorica politica, "care poate produce prejudicii, care poate fi populista, poate genera, eventual, interes electoral, dar nu rezolva problemele".

"Noi avansam in punerea in practica a diferitelor proiecte de cooperare, de exemplu chiar in zilele care urmeaza, la Constanta va avea loc un al doilea forum al cooperarii descentralizate la nivelul comunitatilor locale - responsabilul national din partea Guvernului Romaniei este vicepremierul Liviu Dragnea - pentru ca exact acest gen de cooperare la nivelul administratiilor locale, nu la nivel central, acest nivel de cooperare descentralizata poate aduce rezultate la tema insertiei sociale, incluziunii sociale corecte, pentru ca acest lucru se face la nivel local.

Faptul ca exista proiecte in materie de educatie, exista cooperare europeana si interesul de a atrage tot mai mult resursele europene, acestea sunt solutiile, si discutia pe care am avut-o cu ambii demnitari francezi (ministrul de externe si ministrul delegat pentru afaceri europene n.r.) a fost, as spune, extrem de pozitiva", a declarat Titus Corlatean.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1446 ori