Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Predoiu: Guvernul Ponta a esuat in relansarea economiei

Predoiu: Guvernul Ponta a esuat in relansarea economiei


Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca deficitul si evaziunea au crescut in primele opt luni ale anului, potrivit datelor statistice publicate de Ministerul Finantelor, ceea ce arata ca Guvernul Ponta a esuat in relansarea economiei.

"Potrivit datelor statistice publicate de ministerul Finantelor, cresterea deficitului pe opt luni a fost cu 11,4% iar cresterea evaziunii cu 14% fata de anul anterior. Evaziunea a ajuns sa conteze cat bugetele Educatiei si Sanatatii la un loc. In opinia noastra acesta este cel mai important si mai grav esec inregistrat de Guvern, esecul relansarii economiei nationale, cu perspective de faliment pentru cat mai multe IMM-uri si disparitia unor locuri de munca", a spus Predoiu.

El a prezentat, duminica, un bilant al esecurilor si erorilor Guvernului Ponta si USL, pe baza analizei facute de ministrii din Guvernul alternativa al PDL.

Predoiu a spus ca primul esec inregistrat in aceasta saptamana este legat de aderarea la Spatiul Schengen si a aratat ca autoritatile romane nu pot blama la infinit terte parti fara sa-si faca propriile teme in ce privinta aderarii la Schengen.

Al doilea esec constituie, potrivit lui Predoiu, amanarea pentru 2014 a introducerii manualelor digitale, masura fiind anuntata de ministrul Remus Pricopie pentru aceasta toamna.

Promovarea unui Cod Rutier "superficial", care nu tine cont de realitati, contituie al treilea esec, in timp ce trimiterea, de catre vicepremierul Liviu Dragnea, a unei scrisori catre un raportor ceh la PE, al carei efect ar putea fi reluarea negocierilor privind extinderea duratei in care Romania ar putea sa atraga fonduri europene constituie al patrulea esec.

"Daca scrisoarea isi atinge efectele, Romania ar putea pierde patru miliarde de euro din fonduri europene. Acest lucru denota neglijenta la nivelul Guvernului, lipsa de coordonare, dezinteres fata de atragerea de fonduri europene", a spus Predoiu.

Predoiu a aratat ca al cincilea esec tine de faptul ca lucrarile la magistrala 5 de la metrou stagneaza, pentru ca acestea nu au fost bugetate de Guvernul Ponta.

El a spus, in al saselea rand, ca CFR Calatori a scumpit biletetele simultan cu incheierea unui contract de doua milioane de euro pentru piese de schimb cu o companie off shore din Panama, al carei capital ste de 1000 de dolari.

"E extrem de ciudat. Noi intrebam daca actionaritual e transparent, cine se afa in spate, cum a facut managerul selectia. Managerul fost numit prin ordin de ministru, cu incalcarea reglementarilor in vigoare. Premierul a tirmis acolo Corpul de Control, deci e ceva in neregula, cel putin", a spus Predoiu.

El a mai aratat ca ca al saptelea esec se refera la amanarea licitatiei pentru strategia energetica nationala in 2014, al optulea - la modificarea legilor privind conducerea institutiilor publice de cultura, iar al noulea - de faptul ca Guvernul a negociat fara mandat sustineea unui stat in Consiliul de Securitate, incalcand astfel Constitutia si Legea Tratatelor.

Al zecelea, si cel mai important esec, potrivit lui Predoiu, e legat de faptul ca Guvernul Ponta a esuat in relansarea economiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1591 ori