Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul aloca 100 de milioane de lei pentru a ajuta companiile IT

Statul aloca 100 de milioane de lei pentru a ajuta companiile IT


Guvernul pregateste un plan de ajutorare a firmeilor din IT, potrivit caruia companiile care creeaza minim 300 de locuri de munca si le pastreaza pentru minim cinci ani pot primi un ajutor de cel putin 28 de milioane de euro.

Documentul a fost publicat saptamana trecuta pe site-ul Ministerului de Finante si este supus dezbaterii publice.

Perioada de valabilitate a schemei in care se pot emite acorduri pentru finantare este de doi ani, respectiv 2012 - 2013. Plata ajutorului de stat se efectueaza in perioada 2013-2018, in limita bugetului anual alocat schemei.

Bugetul total maxim al schemei este de 440 milioane de lei, echivalentul a 100 de milioane de euro, cu posibilitatea suplimentarii.

Din schema sunt excluse firmele cu activitati in sectoare precum cel al carbunelui, siderurgiei, constructiilor navale sau fibre sintetice.

Printer companiile care ar putea primi ajutor de stat se afla IBM, Oracle, Dell, Ericsson, care aveau in plan lansarea de centre pentru servicii. Pe lista s-ar mai putea adauga SAP, Samsung, Huawei, LG sau ZTE.

Numarul total estimat al intreprinderilor care urmeaza sa beneficieze de ajutor de stat in baza schemei este de 10, numarul mediu anual de intreprinderi beneficiare fiind de 5.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1340 ori