Fenechiu: Ministerul Transporturilor a estimat costuri exorbitante pentru unele halte feroviare

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 17:10
1041 citiri
Fenechiu: Ministerul Transporturilor a estimat costuri exorbitante pentru unele halte feroviare

Ministerul Transporturilor a estimat costuri exorbitante pentru construirea unor halte feroviare, in timp ce unele tronsoane de cale ferata au ajuns sa coste mai mult si decat o autostrada, a declarat, vineri, la Iasi, Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu.

Fenechiu a dat exemplu trei gari care deservesc localitati cu cateva mii de locuitori, precum Barabant, Sipot si Santimbru, care ajung sa coste circa 20 milioane euro fiecare. Liberalul a precizat ca tocmai astfel de cheltuieli nejustificate a determinat Comisia Europeana sa returneze proiectele pentru obtinerea unei finantari de 2,5 miliarde de euro.

"Realizarea garii din Iasi a costat trei-patru milioane de euro. La Barabant costa 23,8 milioane euro, la Sipot 21,8 milioane euro, iar la Santimbru 18,3 milioane euro. Sunt halte in niste comune cu cativa mii de locuitori. Sunt doua variante, ori sunt greseli uriase ca rezultat al faptului ca specialistii in proiecte au fost inlocuiti cu politruci, ori totul este facut cu stirea PDL, ca trebuie sa castige anumite firme pentru a completa pusculita pentru alegeri", a afirmat vicepresedintele PNL Relu Fenechiu, in conferinta de presa.

Liberalul a vorbit si despre proiectul de modernizare a caii ferate Coslariu - Simeria, de pe magistrala feroviara Curtici - Brasov, subliniind ca si in acest caz costurile sunt foarte mari.

"Pentru cei 92 de km sunt 489 milioane euro, adica 5,3 milioane euro pentru fiecare kilometru. Calea ferata a ajuns sa coste mai mult ca autostrada", a mai spus Fenechiu.

Vicepresedintele PNL a mai spus ca va face marti o interpelare in Parlament pe aceasta tema ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.

#costuri gari, #pret exorbitant gari Fenechiu , #Politica interna