Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a decis eliminarea, din 2010, a accizelor pentru produse de lux

Guvernul a decis eliminarea, din 2010, a accizelor pentru produse de lux

Guvernul a decis, miercuri, ca din 2010 sa fie eliminate accizele pentru produsele de lux, precum confectiile de blanuri naturale, bijuterii, parfumuri, arme de vanatoare, printr-o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal.

Potrivit Codului fiscal, accizele sunt stabilite in cote procentuale pentru o serie de produse considerate de lux, respectiv confectii din blanuri naturale (cu exceptia celor de iepure, oaie, capra) pentru care in prezent acciza este de 45%, articole din cristal (acciza de 15%), bijuterii din aur si/sau din platina, cu exceptia verighetelor (10%), parfumuri (35%, cu exceptia apelor de parfum pentru care in prezent acciza este de 25%), ape de toaleta (15%), ape de colonie (10%), arme si arme de vanatoare, altele decat cele de uz militar (100%).

Prin modificarea Codului Fiscal, din 2010, aceste accize stabilite in cote procentuale vor fi eliminate. Proiectul de ordonanta pentru modificarea Codului Fiscal a fost timp de o luna in dezbatere publica. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1063 ori
Citeste mai multe despreguvern taxe produse lux