Termene extinse pentru solicitarea subventiei la motorina si plata primelor de asigurare

Joi, 27 Februarie 2014, ora 09:15
1896 citiri
Termene extinse pentru solicitarea subventiei la motorina si plata primelor de asigurare

Termenul pentru depunerea cererilor de catre fermierii care solicita subventii pentru motorina si cel pentru plata primelor de asigurare au fost prelungite de Guvern pana la 15 martie, a anuntat, miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la finalul sedintei Executivului.

"Schema pentru ajutorul de stat cu privire la motorina folosita in agricultura, introdusa incepand cu trimestrul patru din 2013 - avand in vedere vremea pe care am avut-o in acea perioada si primele zile din 2014, foarte multi fermieri nu au putut sa depuna cereri, ca atare am considerat ca este necesar ca, odata cu publicarea acestei hotarari de guvern in Monitorul Oficial, sa inceapa o noua sesiune de primire de cereri, pana pe 15 martie 2014", a spus Constantin.

Decizia Executivului survine solicitarii facute de fermieri

El a precizat ca decizia luata de Executiv survine solicitarii facute de fermieri, precum si faptului ca ministerul de resort mai are sume neutilizate pe parcursul anului trecut.

Ministrul Agriculturii a anuntat ca, pentru anul in curs, au fost alocate 493 de milioane de lei pentru continuarea acestei scheme de ajutor de stat prin care este subventionata motorina folosita in cultivarea terenurilor agricole.

De asemenea, Guvernul a prelungit plata primelor de asigurare tot pana la 15 martie, fiind lansata o noua sesiune de deschidere de proiecte.

#subventie motorina, #subventie fermieri, #constantin fermieri , #Ministri