Sulfina Barbu: Liberalizarea pietei muncii din Islanda - semnal foarte bun pentru Romania

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 13:43
1193 citiri
Sulfina Barbu: Liberalizarea pietei muncii din Islanda - semnal foarte bun pentru Romania

Decizia Guvernului Islandei de liberalizare totala a pietei muncii pentru cetatenii romani este un semnal foarte bun, avand in vedere ca si alte state europene ar putea ridica restrictiile de acest fel, a declarat, joi, ministrul Muncii Sulfina Barbu.

"Este un semnal foarte bun pentru Romania, avand in vedere ca noi dorim si militam ca restrictiile pe piata muncii sa fie ridicate si de catre celelalte state", a spus ministrul Muncii.

In continuare, Sulfina Barbu si-a exprimat convingerea ca ridicarea restrictiilor va fi urmata de aparitia si a unor oferte de munca pentru cetatenii romani.

"Noi ne dorim ca sa creasca ofertele de munca in primul rand in Romania", a subliniat Sulfina Barbu

Aceasta a aratat ca rezultatele modificarilor aduse la Codul Muncii sunt "bune": peste 1 milion de noi contracte de munca si 6,3 milioane pe contracte de munca active, la sfarsitul lunii octombrie.

"Ne dorim ca acest trend pozitiv sa se mentina", a spus in incheiere ministrul Muncii.

In prezent, 10 state ale Uniunii Europene continua sa mentina restrictii impuse muncitorilor din Romania si Bulgaria. Este vorba despre Austria, Belgia, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie si Olanda. Parlamentul European a adoptat o rezolutie care recomanda statelor membre UE sa anuleze, incepand din 2012, restrictiile impuse pe piata muncii romanilor si bulgarilor.

#sulfina barbu, #liberalizare piata muncii Islanda , #Ministri