Petitie pentru prima personalitate feminina pe o bancnota romaneasca

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 20:05
2546 citiri
Petitie pentru prima personalitate feminina pe o bancnota romaneasca

TBWA Bucuresti si partenerii sai, Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate si ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei, au lansat miercuri, la Palatul Parlamentului, petitia ALTFEM pentru prima personalitate feminina pe o bancnota romaneasca.

Printre sustinatori s-au numarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, Theodor Paleologu (PDL), Carmen Moldovan (PSD), Antonio Momoc (Partidul Verde), Cristina Topescu (Prima TV) si cunoscutul om de radio si televiziune Andrei Gheorghe.

Incepand cu data de 15 decembrie, oricine poate semna petitia accesand site-ul proiectului: www.altfem.ro.

Organizatorii nu au dorit sa propuna nicio personalitate, lasand un dialog liber pentru oricine doreste sa isi exprime parerea. Toate propunerile vor fi luate in considerare peste cateva luni, cand organizatorii vor face o lista cu toate personalitatile numite pana atunci.

Ministrul Elena Udrea a propus ca pe viitoarea bancnota sa fie chipul Anei Aslan, pe care o considera una dintre femeile care au facut ca Romania sa fie cunoscuta la nivel international.

Deputata social-democrata Carmen Moldovan a propus-o pe Elena Cuza, pentru ca a fost prima Doamna a Romaniei si a pornit reforma in invatamant, in timp ce democrat-liberalul Theodor Paleologu si jurnalista Prima TV Cristina Topescu au sustinut ca Regina Maria este cea mai potrivita optiune, iar Andrei Gheorghe a propus-o pe Vitoria Lipan.

Cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul strategic va avea o durata de 24 de luni.

Proiectul isi propune imbunatatirea perceptiei asupra rolului profesional si social al femeii si cresterea gradului de constientizare a expertilor si operatorilor mass-media, a partenerilor sociali, a organizatiilor societatii civile, a autoritatilor publice din domeniul muncii si audiovizualului si a femeilor, in general, asupra problematicii egalitatii de sanse pe piata muncii.

#bancnota personalitate feminina, #petitie bancnota , #Ministri