Maria Grapini: Am lansat o competitie sa facem sub-branduri pentru turism

Duminica, 09 Iunie 2013, ora 18:12
1901 citiri
Maria Grapini: Am lansat o competitie sa facem sub-branduri pentru turism

Ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a declarat duminica, la Realitatea TV, ca a lansat o competitie pentru a face sub-branduri in turism.

"In conditiile respectarii reglementarilor legate de utilizarea fondurilor europene, am gandit, impreuna cu specialistii si autoritatea pentru turism, din minister si din sectorul privat, cum sa facem sa folosim cat mai tintit si mai eficient banii si am lansat o competitie pentru a face sub-branduri. (...)

Eu trebuie sa duc produsul foarte aproape de imaginatia turistului. Si, daca produsul este turismul balnear, atunci trebuie sa avem un brand pentru turism balnear si tot ce inseamna statiune si zona balneara sa o branduim cu brandul de turism balnear. Trebuie sa avem un brand pentru turism cultural, pentru ca, slava Domnului, avem ce simboluri sa alegem pentru turismul cultural, istoric. Trebuie sa avem pentru ecoturism, pentru ca Romania, din 2012, pe baza unei directive, a inceput sa isi delimiteze zone de ecoturism", a explicat Grapini.

Aceasta a mentionat ca, in ceea ce priveste brandul turistic al Romaniei, frunza, trebuie facut un studiu de impact si ca a declansat procedura pentru a selecta firma ce va face acest lucru.

"In ceea ce priveste brand-ul, frunza, noi eram obligati sa facem studiul de impact. Am declansat procedura pentru a selecta firma care sa faca acest studiu. Nu este gata, asteptam rezultatele. Nu am spus niciodata ca voi arunca brand-ul la cos", a precizat ministrul delegat pentru turism.

#Grapini branduri turism, #brand turism Romania, #turism Romania promovare , #Ministri