Liviu Pop scapa de urmarire penala in cazul conflictului de interese

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 11:56
1234 citiri
Liviu Pop scapa de urmarire penala in cazul conflictului de interese
Sursa foto: Antena3.ro

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul lui Liviu Pop, fost ministru interimar al Educatiei si actual senator, in dosarul in care ANI l-a reclamat ca ar fi avantajat patrimoniul FSLI, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Procurorii au apreciat ca in aceasta cauza nu se poate retine savarsirea infractiunii de conflict de interese, intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii.

Nici Liviu Pop si nici reprezentantii casei de avocatura care l-a reprezentat pe acesta nu au dorit sa comenteze informatia. Fostul ministru a fost reprezentat juridic de catre casa de avocatura "Bostina si Asociatii".

In noiembrie 2012, Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a reclamat la Parchetul instantei supreme pe Liviu Pop, intrucat, in calitate de ministru interimar al Educatiei, ar fi avantajat patrimonial Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, unde a fost secretar general anterior preluarii portofoliului ministerial.

ANI preciza ca a constatat incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie penala si indicii de comitere a infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in cazul lui Liviu Pop, care atunci era ministru delegat pentru Dialog Social in cadrul Ministerului Muncii.

In 15 mai 2012, Liviu Pop a fost desemnat in functia de ministru interimar al Educatiei, iar in perioada 1 decembrie 2007-17 mai 2012, Pop a fost secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

#urmarire penala Liviu Pop, #incompatibilitate ministru Liviu Pop, #Liviu Pop mandat Guvern, #conflict interese Liviu Pop , #Ministri