Darius Valcov este oficial noul ministru delegat pentru Buget

Miercuri, 27 August 2014, ora 11:59
2543 citiri
Darius Valcov este oficial noul ministru delegat pentru Buget

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul prin care social-democratul Darius Valcov este numit ministru delegat pentru Buget, anunta Administratia Prezidentiala.

Seful statului a semnat totodata decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului, potrivit Agerpres.

Liviu Voinea a demisionat din Guvern dupa ce a fost ales de Parlament in postul de viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei.

Initial, premierul Victor Ponta l-a propus pentru portofoliul de ministru delegat pentru Buget pe social-democratul Claudiu Manda, insa seful statului a respins aceasta propunere. Tot atunci a respins si nominalizarea UDMR pentru postul de ministru al Culturii, in persoana Rozaliei Biro.

De ce nu l-a vrut Basescu pe Manda

Presedintele Basescu afirma ca cele doua nominalizari initiale nu sunt potrivite si i-a solicitat prim-ministrului sa se gandeasca la altele.

"Cea mai complexa experienta a domnului Iulian Claudiu Manda este legata de functia de director la Casa studentilor din Craiova. Singurul calcul economic care se face acolo este eventual valoarea biletelor rupte intr-o zi de sambata. Or, ministrul Bugetului inseamna mult mai mult. Justificarea ca domnul deputat a functionat in Comisia de buget-finante nu este un argument", motiva seful statului afirmatiile sale in cazul lui Manda, precizand ca in comisia parlamentara nu se discuta filosofia bugetara, prioritatile, ci se muta cel mult bani de o biserica de la un minister, de un podet, pentru zugravit o scoala.

Pe 19 august, prim-ministrul i-a transmis sefului statului propunerea de numire a lui Darius Valcov in functia de ministru delegat pentru Buget. Valcov este senator PSD si presedinte al Comisiei pentru administratie publica si organizarea teritoriului din Senat.

In cazul Ministerului Culturii, UDMR nu a facut inca o alta propunere.

#Darius Valcov ministru, #ministru delegat pentru Buget , #Ministri