Bugetul pe agricultura pentru 2012 e deja la Ministerul de Finante

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 15:45
1332 citiri
Bugetul pe agricultura pentru 2012 e deja la Ministerul de Finante
Valeriu Tabara

Ministerul Agriculturii a transmis deja catre Ministerul de Finante toate datele pentru bugetul pe 2012, intrucat indicatorii principali in domeniu sunt "creionati" pe urmatorii trei ani si nu necesita nicio negociere in acest moment.

"Asteptam cateva elemente de indicatori macro-economici si apoi putem sti. Ceea ce stim la aceasta data este ca indicatorii principali pe agricultura sunt creionati pe trei ani. Sigur ca sunt anumite miscari legate de situatia economica europeana si vedeti ca sunt evenimentele numarul unu care se deruleaza de la o zi la alta", a afirmat, sambata, Valeriu Tabara.

El a declarat ca este important ca Romania a castigat o "pozitie extraordinara, legat de mentinerea gradului de expunere a sistemului bancar pe piata romaneasca, neretragerea banilor din bancile fiice aflate in Romania", acest lucru dand siguranta mai mare celor care investesc si mai ales siguranta financiara.

Intrebat daca au loc negocieri si in privinta banilor care vor fi alocati in 2012 Agriculturii, el a spus: "La aceasta data, noi nu negociem nimic".

"Noi avem indicatorii pe trei ani, toate documentele sunt facute, sunt la Ministerul de Finante. Probabil ca se asteapta si trecerea echipei de la FMI sa se vada si care este starea economiei. Se stiu indicatorii cu destul de multa precizie, insa s-ar putea sa existe observatii pe care sa trebuiasca sa le negociem cu FMI. Nu vom renunta la subventii. Nu se pune problema. Unul din obiectivele pe care le-am avut cu FMI - restructurarea Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) am facut-o si chiar e o restructurare profunda", a declarat el.

#Valeriu Tabara buget agricultura 2012 , #Ministri