Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bode: Vreau un program pentru promovarea investitiilor romanesti in afara tarii

Bode: Vreau un program pentru promovarea investitiilor romanesti in afara tarii


Un program de actiuni cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru expunerea investitiilor romanesti in afara tarii face parte din planurile noului ministru al Economiei, Lucian Bode.

"Constientizez importanta acestui minister in dezvoltarea Romaniei, in crearea de noi locuri de munca si, implicit, a cresterii veniturilor si a standardului de viata a romanilor".

"Nu doresc sa dezvolt aici proiectele majore pe care mi le-am propus, cum ar fi reorganizarea sistemului energetic si investitiile din energie, privatizarea companiilor din portofoliul ministerului sau managementul privat, profesionist as spune, insa doresc sa subliniez importanta deosebita pe care o s-o acord mediului de afaceri".

"Nivelul de trai al romanilor depinde direct de competitivitatea economica a Romaniei. Solutiile viabile vor fi rezultatul dialogului pe care il voi ntensifica cu partenerii de dialog, si vorbesc aici de patronate, de sindicate, de organizatii profesionale, de mediul academic si, nu in ultimul rand, cu Ministerul Afacerilor Externe, cu care intentionez sa derulez un program de actiune conjugata pentru expunerea investitiilor romanesti in exteriorul granitelor", a spus Bode.

De asemenea, el a mentionat ca printre preocuparile sale se vor numara simplificarea legislatiei, respectiv crearea unui climat prietenos pentru investitori, dezvoltarea de noi capacitati industriale, inclusiv prin identificarea si exploatarea de noi resurse pe teritoriul Romaniei si prin cultivarea spiritului antreprenorial si accesul la finantare pentru IMM-uri.

Lucian Bode a declarat ca, nu in ultimul rand, o alta preocupare a sa ca ministru al Economiei va fi legata de absorbtia fondurilor europene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1305 ori