Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANI: Secretarul General Adjunct al Guvernului, incompatibil

ANI: Secretarul General Adjunct al Guvernului, incompatibil

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Sorin-Dan Mihalache, intrucat acesta a exercitat, simultan, atat functia de Secretar General Adjunct al Guvernului, cu rang de Secretar de Stat, cat si functia de administrator in cadrul S.C. Dib Media Consultancy S.R.L.

Sorin-Dan Mihalache si-a exercitat functia de Secretar General Adjunct al Guvernului cu rang de Secretar de Stat incepand cu data de 10.05.2012, iar in perioada 10.03.2010 - 08.06.2012 a detinut functia de administrator in cadrul S.C. Dib Media Consultancy S.R.L., conform evidentelor Oficiului National al Registrului Comertului, se arata intr-un comunicat al Agentiei.

Astfel, Sorin-Dan Mihalache s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10.05.2012 - 08.06.2012, deoarece a ocupat ambele functii simultan.

Conform prevederilor legale, persoana care exercita una dintre functiile publice de autoritate, respectiv cea de Secretar General Adjunct al Guvernului, asimilata functiei de secretar de stat, este obligata, la data depunerii juramantului sau, dupa caz, la data numirii in functie, sa declare ca nu se afla in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute de lege.

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1156 ori