Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANI: Ministrul Transporturilor a cheltuit cu mult peste venituri

ANI: Ministrul Transporturilor a cheltuit cu mult peste venituri


Ovidiu Silaghi, Ministrul Transporturilor, a cheltuit cu 45.955 euro mai mult decat a castigat, in perioada 7 mai - 15 octombrie 2012, potrivit Agentiei Nationale de Integritate (ANI) si este cercetat de catre aceasta pentru diferenta semnificativa intre cheltuielile efectuate si venituri.

Constatarea institutiei a fost facuta in sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, se transmite in comunicatul de presa ANI.

Persoana a carei declaratie de avere a fost supusa evaluarii, fiind identificate diferente semnificative, este considerata incompatibila, a anuntat ANI.

In perioada 07.05.2012 - 15.10.2012, dupa ce a devenit Ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi a realizat, impreuna cu sotia sa, Ariana Silaghi, venituri salariale in cuantum de 24.872 Lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 231.670 Lei, rezultand o diferenta nejustificata de 206.798 Lei (aprox. 45.955 Euro).

ANI a dispus atat sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Oradea pentru controlul modificarilor patrimoniale, cat si sesizarea Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor pentru cercetari cu privire la tranzactii financiare suspecte.

Ovidiu Silaghi a fost informat asupra cercetarilor efectuate inca din luna iulie, iar avocatul sau a depus deja mai multe puncte de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 984 ori