Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania aloca pentru copii cei mai putini bani din UE

Romania aloca pentru copii cei mai putini bani din UE


Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au cheltuit, in 2016, peste 350 de miliarde de euro (2,4% din PIB-ul UE) pentru prestatii familiale (alocatii pentru copii n.red), reprezentand 9% din totalul cheltuielilor pentru protectie sociala, arata datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

In 2016, cele mai scazute cheltuieli anuale pentru prestatiile familiale, de sub 200 de euro/locuitor, s-au inregistrat in Romania si Bulgaria (ambele cu 120 de euro), Lituania (150 de euro) si Grecia (170 de euro), iar cele mai ridicate au fost in Luxemburg (3.000 de euro/locuitor), Danemarca (1.700 de euro), Suedia (1.400 de euro), Germania si Finlanda (ambele cu 1.200 de euro).

In ultimii ani, procentul cheltuielilor pentru protectie sociala alocat in UE prestatiilor familiale a ramas stabil, fiind de 9% si in 2008.

In randul statelor membre ale UE, cel mai ridicat procent al cheltuielilor pentru protectie sociala alocat prestatiilor familiale a fost in Luxemburg (peste 15%), Estonia si Polonia (fiecare cu 13%) si Ungaria (12%), Germania, Suedia, Danemarca si Letonia (toate cu cate 11%), Marea Britanie, Finlanda si Bulgaria (cate 10%), Romania, Slovacia si Austria (9%).

Pe de alta parte, cel mai scazut procent se inregistra in Grecia si Olanda (ambele cu cate 4%), Spania si Portugalia (cu cate 5%).

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, celebrata la nivel mondial pe data de 1 iunie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1491 ori