Ministrul Sanatatii, la un pas sa isi piarda functia. Afla de ce

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 13:38
1506 citiri
Ministrul Sanatatii, la un pas sa isi piarda functia. Afla de ce

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, isi va pierde functia detinuta in Guvernul Romaniei, daca se vor confirma acuzatiile aduse de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in vederea cercetarii ministrului Sanatatii, Vasile Cepoi, pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie in legatura cu derularea unui proiect finantat prin POSDRU, pe vremea cand acesta era director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

"Acuzatiile sunt grave si este absoluta nevoie de clarificarea acestora in cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-si prezenta punctul de vedere, in acest caz. (...) Guvernul Romaniei are tot interesul ca astfel de situatii sa fie lamurite si finalizate cu un verdict clar, pentru a nu exista nicio suspiciune cu privire la credibilitatea activitatii sale", precizeaza comunicatul transmis de Biroul de presa al Guvernului.

Cepoi a declarat, marti, ca nu a avut o pozitie de decizie in proiectul despre care vorbeste ANI, ci a predat doar cursuri si ca isi rezerva dreptul de a actiona in justitie ANI pentru stirbirea imaginii publice.

"Nu am avut o pozitie de decizie in proiect am predat doar cursuri. Inainte de a intra in acest proiect, am consultat legea si juristii, care mi-au spus ca participarea mea nu incalca prevederile legale. Nu stiu pe cine serveste ANI cu acest comunicat de presa care incalca principiul confidentialitatii pe care il invoca in finalul comunicatului.

Consider ca am fost pedepsit deja prin stirbirea imaginii publice inainte ca instantele sa se fi pronuntat cu privire la suspiciunile ridicate de cei care m-au invinuit. Imi rezerv dreptul sa actionez in justitie ANI pentru stirbirea imaginii publice", a afirmat ministrul.

#Cepoi investigatie ANI, #Cepoi ministru Sanatate acuzatii, #Cepoi acuzatii coruptie , #Guvernul Romaniei