Yahoo! ar putea cumpara o participatie in cadrul site-ului video Hulu

Duminica, 22 August 2010, ora 01:00
1229 citiri
Yahoo! ar putea cumpara o participatie in cadrul site-ului video Hulu

Yahoo! intentioneaza sa achizitioneze o participatie considerabila din site-ul Hulu, daca acesta acesta va pastra oferta publica initiala, a anuntat Stifel Nicolaus & Co.

Site-ul Hulu, detinut de trei dintre cele mai mari retele de televiziune din SUA, pregateste o vanzare de actiuni in acest an, care ar putea evalua compania la mai mult de 2 miliarde dolari, potrivit unei surse apropiate companiei.

Yahoo, proprietarul celui de-al doilea motor de cautare pe Internet, ca popularitate, din SUA, ar lua in considerare achizitionarea unui pachet de la Hulu, care sa solidifice partea de divertisment si pentru a atrage agentiile de publicitate, potrivit lui Jordan Rohan, analist al Stifel Nicolaus in New York.

Hulu estimeaza venituri de 200 milioane dolari in acest an, care implica o "monetizare superioara" in comparatie cu YouTube, site-ul detinut de Google.

"O astfel de achizitie ar putea fi o miscare foarte inteligenta", sustine Rohan, citat de Businessweek.

Fondat in 2007 de General Electric Co, prin NBC Universal, si News Corp, prin Fox, Hulu a inceput ca un serviciu de publicitate pentru telespectatorii care urmareau online reluarile show-urilor televizate in mod gratuit.

#yahoo, #hulu, #site, #youtube, #google , #stiri Google