Guvernul chinez vrea sa obtina clarificari de la Google, in legatura cu intentia de a parasi China

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 14:53
1531 citiri
Guvernul chinez vrea sa obtina clarificari de la Google, in legatura cu intentia de a parasi China

Guvernul chinez incearca sa obtina clarificari de la Google, care a amenintat ca vrea sa se retraga din China, a declarat miercuri un oficial care a cerut sa ramana anonim, citat de AFP, preluat de NewsIn.

Autoritatile chineze vor sa obtina mai multe informatii despre proiectul grupului american, a precizat responsabilul din cadrul serviciului guvernamental de presa. In urma unor atacuri informatice si pe fondul politicii de "supraveghere" din China, Google a decis sa nu mai cenzureze cautarile pe site-ul (chinez) google.cn, asa cum cer autoritatile.

Compania americana a mai anuntat ca intentioneaza sa discute cu autoritatile chineze saptamanile viitoare, pentru a face functional un "motor de cautare fara filtru, in limitele legii". Grupul a amenintat ca ar putea inceta toate operatiunile in China, dupa o serie de atacuri informatice puternice din partea Chinei, ce ii vizau pe militantii pentru drepturile omului.

"Nu putem sti daca Google va parasi China sau nu. Nimeni nu stie", a declarat David Drummond, responsabilul juridic al Google, care a refuzat sa faca alte comentarii. "Niciuna dintre parti nu va ceda si nu se va ajunge la un acord", a estimat un angajat Google din China, care a preferat sa isi pastreze anonimatul. Acesta a adaugat ca majoritatea colegilor sai privesc situatia cu pesimism. In cazul in care Google va parasi China, 700 de persoane isi vor pierde locul de munca. 

#Google, # China, # companie , #stiri Google