Google vrea sa ajunga in Indonezia, pana in 2012

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 13:16
1359 citiri
Google vrea sa ajunga in Indonezia, pana in 2012

Google planuieste infiintarea unui sediu in Indonezia cat de curand pentru a profita de cresterea uriasa a numarului de utilizatori de Internet, potrivit France 24.

Anuntul vine dupa o serie de discutii intre Eric Schmidt, CEO-ul gigantului de Internet si Vicepresedintele Jakartei.

"Vicepresedintele si CEO-ul Google au avut o intalnire in care Google si-a exprimat interesul de a investi aici si a deschinde un sediu local pana in 2012",a declarat putatorul de cuvant al oficialilor pentru Dow Jones Newswires, fara sa dea o data exacta a inaugurarii.

Dintre cei 230 de milioane de locuitori ai Indoneziei, doar 40 de milioane au fost conectati la interet pana acum, ceea ce transforma tara intr-o atracie mare pentru firmele de Internet.

Un studiu realizat de Yahoo!, rivalul Google, a aratat ca Indonezia este piata cea mai mare si cu cel mai mare potential de dezvoltare din Asia de Sud-Est, cu o rata de utilizare a Internetului de 48% in 2010, in crestere fata de cea 22% din 2009.

Tara ocupa locul trei in topul tarilor cu cei mai multi utilizatori de Facebook, dupa Statele unite si Marea Britanie, cu 22 de milioane de utilizatori.

#google, # google indonezia, # utilizatori de internet , #stiri Google