Google te ajuta sa-l urmaresti pe Mos Craciun. Vezi unde e sania Mosului

Duminica, 25 Decembrie 2011, ora 13:00
4625 citiri
Google te ajuta sa-l urmaresti pe Mos Craciun. Vezi unde e sania Mosului

Google si NORAD (Comandamentul Nord-American de Aparare Aerospatiala) au urmarit drumul saniei lui Mos Craciun, prezentand imagini live din locurile prin care a trecut, inclusiv Big Ben, Empire State Building si, desigur, grota lui de la Polul Nord.

NORAD a folosit radare si sateliti, iar avioane de lupta au insotit peste tot sania, pentru ca Mos Craciun sa poata fi vazut online, pe Google Earth, povesteste Daily Mail.

Familii din intreaga lume au putut vedea cat de departe este de casa lor Mos Craciun si renii lui, gratie programului "Mos Tracker", care a urmarit traseul lui pe Glob.

Mos Craciun poate fi vazut, de asemenea, pe Google Maps si pe site-ul NORAD.

In acest an, NORAD a primit un ajutor neasteptat din partea primei doamne a Statelor Unite, Michelle Obama. Ea a raspuns la mai multe apeluri venite din partea copiilor care doreau sa stie cat de aproape este de casele lor Mos Craciun.

Michel Obama se afla in vacanta in Hawaii.

NORAD urmareste sania lui Mos Craciun de mai bine de 50 de ani. In 1955, in Colorado Spring, un ziar a publicat un numar de telefon la care copiii puteau vorbi cu Mos Craciun, insa numarul a fost gresit scris si zeci de copiii au format numarul de telefon al Comandamentului Continental de Aparare Aerospatiala din Colorado Spring, predecesorul NORAD.

Ofiterii de serviciu au intrat in joc si au inceput sa faca rapoarte cu drumul lui Mos Craciun prin lume. In felul acesta s-a nascut traditia "Mos Tracker".

"Mos Tracker" are acum chiar si un cont pe Twitter o pagina de Facebook, un canal pe Youtube si diferite aplicatii pentru telefoane mobile, impreuna cu un site web si numarul de telefon 877-HI NORAD.

#google sanie mos craciun, #norad sanie mos craciun, #craciun michelle obama, #michelle obama norad, #sanie mos craciun , #stiri Google