Google marcheaza echinoctiul de primavara printr-un logo special

Joi, 20 Martie 2014, ora 09:45
1272 citiri
Google marcheaza echinoctiul de primavara printr-un logo special

Echinoctiul de primavara, prima zi de primavara astronomica, este sarbatorita de Google cu un logo special.

Logo-ul este o animatie in care un omulet uda cu o stropitoare niste seminte invizibile, din care cresc flori, ce formeaza numele motorului de cautare online, conform Mediafax.

Termenul "echinoctiu" provine din cuvantul latin "æquinoctium", rezultat din combinarea cuvintelor "æquus" (egal) cu "nox, noctis" (noapte).

Echinoctiul de primavara marcheaza inceputul primaverii astronomice, cand ziua si noaptea vor fi egale, iar, in 2014, acest fenomen are loc joi, la ora 18.57.

Incepand de la aceasta data, durata zilei, fata de cea a noptii, va fi in continua crestere, pana la data de 21 iunie, cand va avea loc solstitiul de vara, potrivit site-ului Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Google isi schimba logoul ocazional

Descrierea de mai sus este valabila doar pentru latitudinile nordice ale Terrei. In emisfera sudica a Pamantului, fenomenul trebuie interpretat invers, astfel ca in regiunile respective acest moment marcheaza inceputul toamnei astronomice. Totodata, in regiunile polare, in emisfera nordica incepe lunga zi polara, iar in cea sudica incepe noaptea polara, care vor dura, fiecare, sase luni.

Trecerea la ora de vara in anul 2014 se face in noaptea dintre 29 spre 30 martie (ultima duminica din luna). Astfel, ora 3.00 a diminetii de 30 martie devine ora 4.00, iar ziua va avea doar 23 de ore.

Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

#Google logo, #echinoct primavara, #primavara astronomica , #stiri Google