Bing vs. Google: razboiul se reia

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 13:21
2101 citiri
Bing vs. Google: razboiul se reia

Odata cu punerea in aplicare a parteneriatului Bing-Yahoo, care a ridicat cotat de piata a motorului de cautare al Microsoft pana la 13,9%, razboiul Bing vs. Google pare iminent.

Iata cum se comporta cele doua motoare de cautare, pe diferitele fronturi ale acestui "conflict", potrivit PC World.

Functionalitati de baza

Google este setat pe o cautare fulger si pe afisarea rezultatelor care duc spre cele mai relevante pagini. Bing, pe de cealalta parte, se concentreaza pe aducerea informatiilor in prim-plan, prin "cautarile similare", si abia apoi pe trimiterea userilor catre alte pagini.

Cele doua motoare de cautare sorteaza si furnizeaza informatia in mod diferit, insa scopul unui motor de cautare este sa-ti serveasca linkuri relevante, unde gasesti ceea ce cauti. Pe acest front, Google pare sa castige.

Cautare de imagini


Cand vine vorba de cautarea de imagini, Bing si Google au aproape aceleasi optiuni. Totusi, Google ofera o interfata mai buna, marind imaginea din pagina de rezultate atunci cand utilizatorul trece cu pointer-ul peste ea si incadrand-o, atunci cand utilizatorul da click pe respectiva poza.

Ca un aspect negativ, reclamele Google sunt mult mai intruzive decat cele ale Bing.

Cautare video

Si pe acest segment, Google si Bing se aseamana foarte mult, oferind aceleasi optiuni de personalizare a cautarii de filme, cum ar fi lungimea clipului, calitatea si sursa acestuia.

Cu un pas in fata pare motorul de cautare al Microsoft, care ofera o navigabilitate mult mai buna. Castigator pe frontul cautarii de videoclipuri este, momentan, Bing.

Stiri

Ambele motoare de cautare afiseaza cateva stiri importante in partea de sus a paginii, urmate de linkuri similare. Google News este mai usor de personalizat, oferind optiuni de schimbare a layout-ului si a numarului de stiri afisate.

Travel


Bing are o sectiune dedicata planificarilor de calatorii. Cautarea sponsorizata de compania americana de travel Orbitz permite utilizatorilor sa se intereseze de zboruri, cazare si atractii turistice dar, mai important, ofera posibilitatea de a-ti calcula bugetul necesar unei calatorii.

Google nu a dezvoltat inca o sectiune de travel, dar acest lucru s-ar putea schimba in curand, avand in vedere faptul ca a achizitonat recent dezvoltatorul de software travel ITA.

Harti


Google Maps functioneaza dupa conceptul "less is more": abordarea minimalista duce la cresterea vitezei de incarcare. In plus, e mai usor de scanat pentru ochiul utilizatorului. Hartile Bing, insa, sunt mai puternice si contin mai multe informatii, ceea ce conteaza, pana la urma. Pe acest front, Bing invinge Google.

#bing, #google, #razboi, #microsoft , #stiri Google