Bing vs. Google

Marti, 03 August 2010, ora 07:23
1878 citiri
Bing vs. Google

Desi nimeni nu poate pune la indoiala dominatia de moment a Google, gigantul motoarelor de cautare este pregatit pentru orice scenariu, fiind atent la toate miscarile rivalului sau de la Microsoft, Bing.

De la cautarile centrate pe travel, la posibilitatea de a lega cautari specifice de retele sociale si pana la modul de afisare al pozelor, Google a "imprumutat" tot ce era inovator la Bing.

Google s-a inspirat si la partea de design, dand utilizatorilor posibilitatea de a-si personaliza background-ul. Microsoft, ignorat pentru multa vreme, atunci cand era vorba de cautarile online, a inceput sa ridice probleme inovatorilor de la Google.

Ritmul de dezvoltare al Bing a declansat o cursa a inarmarilor, potrivit analistilor citati de New York Times. Oficialii Google sunt de acord ca exista o concurenta mai mare, insa afirma ca noile implementari nu sunt doar un raspuns la dezvoltarea Bing.

"Lucram la noile dezvoltari de mult timp. Meniul de navigare din stanga ecranului este in lucru de cel putin doi ani", a declarat unul din vicepresedintii Google.

Construirea unui motor de cautare mai precis si mai rapid decat Google reprezinta o provocare indrazneata, multe din companiile si start-up-urile care au incercat acest lucru au esuat lamentabil.

Microsoft s-a lovit de zidul Google de multe ori, experimentand ani de-a randul, pana sa gaseasca abordarea corecta.

Compania fondata de Bill Gates a cheltuit miliarde de dolari pe centre de calcul imense, pe sisteme de advertising si pe achizitionarea de start-up-uri de nisa.

Cu Bing, Microsoft a incercat sa exceleze prin raspunsurile oferite utilzatorilor interesati de traveling, sanatate, shopping, divertisment si business-uri locale.

Pentru ca utilizatorii nu sunt intotdeauna dispusi sa "sape" prin linkuri dupa informatia de care au nevoie, Bing a pozitionat informatiile considerate relevante in partea de sus a paginilor de rezultate.

"Nu am vrut sa ne incurcam in prea multe link-uri albastre, asa ca am schimbat complet modul in care generam paginile de rezultate", a explicat Yusuf Mehdi, vice presedinte Microsoft.

Google, pe de cealalta parte, a efectuat peste 500 de schimbari la algoritmul de cautare, numai in 2009, introducand cautarile personalizate, care particularizeaza rezultatele in functie de preferintele utilizatorilor. In ultima perioada, concurenta pe segmentul cautarilor online a crescut semnificativ.

Primii doi mari jucatori, Google si Bing, se urmaresc reciproc si cauta neincetat noi metode de a iesi in fata. Cei care vor avea de castigat din acest razboi vor fi, in cele din urma, utilizatorii.

#bing, #cautare, #de, #google, #microsoft, #motor , #stiri Google