A devenit Google malefic?

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 10:31
2126 citiri
A devenit Google malefic?

Sloganul "Don't be evil" al Google pare sa nu mai fie in concordanta cu realitatea, dupa ce gigantul motoarelor de cautare a fost dat in judecata de un start-up cu sediul in Boston, potrivit Business Insider.

Potrivit reprezentantilor Skyhook Wireless, Google s-a amestecat in negocierile purtate cu Motorola, aducand prejudicii de zeci de milioane de dolari.

Skyhook ar fi urmat sa furnizeze servicii de geolocatie pentru telefoanele produse de Motorola, daca nu ar fi intervenit cei de la Google, mai spun reprezentantii companiei din Boston.

Google a reusit sa opreasca semnarea unui contract intre Skyhook si Motorola,
amenintandu-i pe cei din urma ca le va retrage certificatul pentru telefoanele care au sistemul de de operare Android. O consecinta directa ar fi fost interzicerea Motorola sa mai vanda aceste telefoane, spune CEO-ul Skyhook.

Potrivit acestuia, motivul pentru care gigantul condus de Eric Schmidt ar fi intervenit in oprirea acordului este ca informatiile de localizare valoreaza miliarde de dolari pentru Google.

Google a inceput sa preia modelul Microsoft, care in urma cu ceva timp nu avea nicio retinere in a calca in picioare micile companii pentru propriul castig.

Seful Google Android, Andy Rubin, a mers intr-atat de departe incat l-a sunat pe co-presedintele Motorola, Sanjay Jha, de mai multe ori cerandu-i sa intervina.

Mutarea Google pare cu atat mai malitioasa cu cat principala caracteristica a Android este deschiderea platformei catre dezvoltatorii de software si producatorii de handset-uri.

Iata plangerea depusa de Skyhook

Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
#android, #evil, #google, #motorola , #stiri Google