Google: Afla totul despre noua politica de confidentialitate

Joi, 01 Martie 2012, ora 13:02
3977 citiri
Google: Afla totul despre noua politica de confidentialitate

Google a activat noul set de politici de confidentialitate care vor permite celei mai puternice companii de pe Internet sa patrunda mai adanc in vietile a peste un miliard de utilizatori.

Google sustine ca schimbarile vor permite utilizatorilor sa inteleaga mai bine cum colecteaza informatii personale si va permite companiei sa creeze servicii mai bune.

Criticile vin insa din toate directiile, iar acuzatiile principale sunt ca Google incalca intimitatea utilizatorilor din dorinta de a vinde mai mult spatiu de reclama, scrie Associated Press.

Iata ce inseamna, concret, noile schimbari ale politicilor de confidentialitate ale Google.

Cum te afecteaza noile schimbari?

Google combina aproximativ 60 de politici de confidentialitate intr-una singura si va profita de ele pentru a aduna toate informatiile despre tine intr-un dosar personalizat.

Informatiile aflate de Google pot fi folosite pentru a sugera diverse clipuri pe care sa le urmaresti cand intri, spre exemplu, pe YouTube.

Ulterior, daca scrii mesaje pe Google Docs vei putea fi alertat daca ai scris gresit numele unui prieten sau al unui coleg de munca cu care ai facut schimb de e-mail-uri pe Gmail.

De ce face Google aceste schimbari?

Compania sustine ca vrea sa ofere o "experienta frumoasa, simpla si intuitiva" pe toate site-urile Google. Lucrul despre care nu a vorbit compania pana acum faptul ca aceste profile complete despre utilizatori o vor ajuta sa vanda reclame, sursa principala de venit din intreaga cifra anuala de 38 miliarde dolari.

Motoarele de cautare analizeaza cererile pentru a-si da seama ce detalii sunt mai interesante pentru recomandarea anumitor produse si servicii. Directionarea reclamelor catre publicul potrivit e cruciala pentru ca in multe cazuri Google este platit numai atunci cand cineva da click pe o reclama. Si, bineinteles, oamenii din publicitate platesc mai multi bani daca Google le aduce clienti.

Cine nu scapa de ochiul patrunzator al Google?

Daca esti un utilizator inregistrat al Gmail, Google Plus, YouTube sau al altor produse Google, atunci nu ai scapare.

Poti riposta insa prin minimizarea informatiei care este adunata de companie. Pentru inceput, fii sigur ca nu esti logat pe un site al companiei atunci cand folosesti motorul de cautare, cand te uiti la un clip pe YouTube sau te uiti pe poze in Picasa.

E important de tinut minte ca Google te urmareste in continuare chiar daca nu esti conectat la serviciile sale, dar atunci informatiile nu sunt la fel de relevante, pentru ca este inregistrata doar adresa IP.

E legal?

Compania nu are nicio indoiala in legatura cu acest subiect. De aceea cererile repetate de a amana schimbarea care au inceput inca de la anuntul facut in urma cu cinci saptamani nu au avut niciun rezultat.

Activistii drepturilor de confidentialitate si chiar si unele autoritati legale au numeroase ingrijorari. Electronic Privacy Information center, un grup ce apara dreptul la intimitate, a mers atat de departe pana la a da in judecata Federal Trade Commission (autoritatea americana ce poate obliga Google sa renunte la noile reguli) pentru a-i forta sa blocheze schimbarile Google. Un judecator federal a decis insa ca tribunalul nu are autoritatea de a-i impune FTC cum sa reglementeze Google.

La inceputul acestei saptamani si autoritatea franceza de reglementare in domeniul protectiei datelor l-a avertizat pe CEO-ul Google, Larry Page, ca schimbarile violeaza regulile de protectie a datelor din Uniunea Europeana. In cursul saptamanii trecute, 36 de procurori din SUA i-au trimis o scrisoare lui Larry Page in care clasificau noile reglementari ca o "invazie a intimitatii".

Marea problema a autoritatilor e ca utilizatorilor inregistrati ai Google nu le este oferita alternativa de a refuza schimbarile, in ciuda faptului ca s-au obisnuit cu produsele Google sub alte politici de utilizare. Un exemplu in acest sens sunt oamenii care au cumparat telefoane cu sistem de operare Google Android si care au semnat contracte pe mai multi ani si care acum nu pot evita implementarea noilor reglementari.

#reguli confidentialitate Google, #politici confidentialitate Goole, #reglementari Google , #Management