Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google, rezultate sub asteptari: Profit de 2,18 miliarde de dolari in trimestrul 2

Google, rezultate sub asteptari: Profit de 2,18 miliarde de dolari in trimestrul 2


Google a inregistrat venituri consolidate de 14,10 miliarde de dolari in trimestrul incheiat la 30 septembrie 2012, in crestere cu 45% fata de perioada similara a anului trecut.

Google a inregistrat un profit net de 2,18 miliarde de dolari in 2012, comparativ cu 2,73 de miliarde de dolari in trimestrul trei din 2011.

Profitul operational a fost de 2,74 de miliarde de dolari in perioada mentionata, ceea ce reprezinta 19% din venituri. Compania inregistrase un profit operational de 3,06 miliarde de dolari, adica 31% din venituri, in perioada similara din 2011.

Operatorul celui mai accesat motor de cautare a publicat din greseala mai devreme cu cateva ore rezultatele financiare pe trimestrul al treilea, pe site-ul Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare, anuntul incluzand la sfarsit propozitia "asteptam declaratiile lui Larry" (Larry Page, cofondator al Google n.r.).

Google a luat astfel prin surprindere piata, anuntul fiind asteptat dupa inchiderea tranzactiilor. Eroarea a devenit rapid subiect pe Twitter, printre comentarii fiind si observatia ca Google ar putea simti lipsa Marissei Mayer, care a plecat din companie in urma cu cateva luni pentru a conduce Yahoo.

Profitul pe actiune, de 6,53 dolari, este sub asteptarile analistilor, de 10,63 dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1487 ori