Profitul Goldman Sachs, mai mic cu 22% in S1

Marti, 20 Iulie 2010, ora 18:00
1453 citiri
Profitul Goldman Sachs, mai mic cu 22% in S1

Profitul net al Goldman Sachs a scazut cu 22% in primul semestru, la patru miliarde de dolari, ca urmare a declinuluui puternic, de 82%, al castigului in trimestrul al doilea, a anuntat, marti grupul american, informeaza Mediafax.

Profitul net atribuibil actionarilor obisnuiti a coborat cu 14%, la 3,75 miliarde de dolari, potrivit raportului financiar al Goldman Sachs.

Restul castigului, pana la patru miliarde de dolari, a fost atribuit titlurilor preferentiale.

Veniturile nete au scazut cu 7%, la 21,6 miliarde de dolari.

In trimestrul al doilea, profitul net a scazut cu 82%, la 613 milioane de dolari, in timp ce castigul atribuibil actionarilor obisnuiti a coborat cu 83%, la 453 milioane de dolari. Veniturile nete au scazut cu 36%, la 8,84 miliarde de dolari.

Rezultatul din trimestrul al doilea a fost afectat de acordul dintre Goldman si comisia pentru bursa din SUA, prin care grupul a platit 550 de milioane de dolari pentru a rezolva amiabil acuzatiile de frauda ridicate de autoritatile americane, transmite Reuters. 

Totodata, o taxa in Marea Britanie asupra bonusurilor bancherilor a avut un impact negativ de 600 de milioane de dolari asupra profitului.

#profit, #goldman, #sachs , #stiri Goldman Sachs