Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Goldman Sachs, mai mic cu 22% in S1

Profitul Goldman Sachs, mai mic cu 22% in S1

Profitul net al Goldman Sachs a scazut cu 22% in primul semestru, la patru miliarde de dolari, ca urmare a declinuluui puternic, de 82%, al castigului in trimestrul al doilea, a anuntat, marti grupul american, informeaza Mediafax.

Profitul net atribuibil actionarilor obisnuiti a coborat cu 14%, la 3,75 miliarde de dolari, potrivit raportului financiar al Goldman Sachs.

Restul castigului, pana la patru miliarde de dolari, a fost atribuit titlurilor preferentiale.


Veniturile nete au scazut cu 7%, la 21,6 miliarde de dolari.


In trimestrul al doilea, profitul net a scazut cu 82%, la 613 milioane de dolari, in timp ce castigul atribuibil actionarilor obisnuiti a coborat cu 83%, la 453 milioane de dolari. Veniturile nete au scazut cu 36%, la 8,84 miliarde de dolari.


Rezultatul din trimestrul al doilea a fost afectat de acordul dintre Goldman si comisia pentru bursa din SUA, prin care grupul a platit 550 de milioane de dolari pentru a rezolva amiabil acuzatiile de frauda ridicate de autoritatile americane, transmite Reuters. 


Totodata, o taxa in Marea Britanie asupra bonusurilor bancherilor a avut un impact negativ de 600 de milioane de dolari asupra profitului.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1252 ori
Citeste mai multe despreprofit goldman sachs