Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Goldman Sachs vinde firmei Panasonic o participatie de 1,4 miliarde dolari

Goldman Sachs vinde firmei Panasonic o participatie de 1,4 miliarde dolari

Goldman Sachs Group va vinde grupului Panasonic o participatie in valoare de 126,7 miliarde yeni (1,4 miliarde dolari) din cadrul Sanyo Electric, tranzactie prin care obtine un castig de 59 miliarde yeni, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Goldman va vinde 96.681.355 actiuni preferentiale convertibile in actiuni ordinare, a anuntat banca intr-un comunicat.

Actiunile reprezinta 54% din participatia Goldman in cadrul Sanyo.


Banca americana a acceptat in decembrie 2008 sa vanda actiunile la un pret de 1.310 yeni, echivalent cu 131 yeni per actiune ordinara, cu 87% peste nivelul la care au fost cumparate.


Goldman Sachs, care a convertit restul de actiuni preferentiale in 818,9 milioane actiuni ordinare, ar putea vinde pachetul ramas dupa evaluarea investitiilor, a conditiilor din piata si a altor factori, arata comunicatul.


Actiunile Sanyo s-au apreciat cu 74% din 19 decembrie, cand Panasonic a anuntat ca va oferi 806,7 miliarde yeni pentru a cumpara compania japoneza.


"Goldman ar obtine un profit mai mare daca ar vinde actiunile in piata, la actualul pret al titlurilor. Este greu de prevazut ce va face banca, insa speculatiile legate de vanzarea actiunilor Sanyo in piata ar putea duce la deprecierea acestora", a comentat Osamu Hirose, analist in cadrul Tokai Tokyo Securities.


Achizitia ar oferi companiei Panasonic acces la tehnologia de baterii solare dezvoltata de Sanyo si l-ar transforma in cel mai mare producator de acumulatori pentru laptopuri si telefoane mobile. 


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 908 ori