Ialomitianu: Salariile vor fi inghetate

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 11:53
915 citiri
Ialomitianu: Salariile vor fi inghetate
Sursa:gov.ro

Executivul nu se va hazarda in 2012 la majorarea pensiilor si salariilor, deoarece va trebui continuata consolidarea fiscala, a declarat, vineri, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, la o dezbatere economica organizata la Banca Nationala a Romaniei.

'Sunt discutii la MFP sa nu ne hazardam privind majorari de salarii si pensii. Cea mai buna varianta pentru a nu avea derapaje este sa le mentinem la nivelul lui 2011, daca vrem sa dam mai multi bani pentru investitii. Nu ne mai putem permite sa facem ajustari', a declarat ministrul de Finante.

Acesta a spus ca in 2012 va trebui ca Executivul sa continue consolidarea fiscala.

'Luam imprumuturi pe termen mediu cu dobanzi reduse. Acum luam imprumuturi mai scumpe pe durate mai scurte. Nu putem cadea in capcana unui deficit mai mare care sa fie cheltuit in dobanzi', a explicat ministrul.

Ministrul a mai spus ca Romania va continua pana la sfarsitul anului sa se imprumute atat de pe piata interna, cat si de pe piata externa. El a precizat ca procesul de finantare a deficitului este continuu, de accea nu se pot lua imprumuturi cu dobanzi foarte mari, cu perioade foarte scurte, fiind necesar ca statul sa apeleze la ambele piete.

#consolidare fiscala, #ministrul finantelor , #Ministrul Finantelor