Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ialomitianu: Nu ne permitem reducerea contributiilor la asigurarile sociale

Ialomitianu: Nu ne permitem reducerea contributiilor la asigurarile sociale


Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a declarat miercuri, la dezbaterile pe Legea bugetului asigurarilor sociale pe 2012, ca reducerea contributiei nu poate fi suportata din bugetul de stat.

"Aici, impactul bugetar stabilit de colegii din minister este de 6,1 miliarde lei. Daca mai adaugam cele 13,8 miliarde de lei, ne-am duce la un transfer de aproape 20 de miliarde de lei la bugetul de asigurari sociale. In aceasta situatie, bugetul de stat nu-si permite un asemenea transfer", a declarat Ialomitianu, raspunzand unei solicitari a Opozitiei privind reducerea contributiei la asigurarile sociale.

In ceea ce priveste renuntarea la virarea a 0,5 puncte procentuale la pilonul de pensii, o alta propunere a parlamentarilor USL, Ialomitianu a explicat: "Aici, potrivit regulamentului Uniunii Europene, intram in deficitul structural".

"Guvernul Boc sustine pensiile private. Intr-adevar, in Ungaria s-a produs ceva ce la noi nu cred ca ar fi cazul. Pensiile private au fost nationalizate. Guvernul Boc sustine pensiile private. Consideram ca este un respect fata de cei care contribuie la pensii. Nu credem ca am rezolva folosirea banilor pe o perioada temporara", a adaugat el.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 950 ori