George Copos: impozitul pe profit pentru companiile exportatoare ar trebui redus la 8%

Sambata, 25 Aprilie 2009, ora 19:22
1575 citiri
George Copos: impozitul pe profit pentru companiile exportatoare ar trebui redus la 8%

Omul de afaceri George Copos, care controleaza grupul de firme Ana Holding, cu activitati in industria hoteliera, electrotehnica si alimentara, este de parere ca pentru a relansa economia trebuie relansat in primul rand consumul.

"Eu vin din lumea reala si cred ca atat consumul intern dar si consumul extern, adica exporturile, trebuie relansate. Pentru consumul general trebuie stimulat exportul.

Cred ca impozitul pe profit pentru companiile exportatoare ar trebui redus de la 16% la 8%", a declarat ieri Copos in cadrul seminarului ZF Expert, organizat de Ziarul Financiar.

In acest context, el spune ca bancile ar trebui sa dea drumul la credite iar Banca Nationala sa reduca garantiile.

"Daca inainte reuseam sa iau un credit de 20 milioane de euro intr-o zi, cum a fost atunci cand am cumparat hotelul Hilton, acum situatia este mult mai complicata. Totul este blocat", a spus el.

Copos negociaza cu bancile pentru un credit de cateva zeci de milioane de euro pentru construirea unui centru spa in Brasov, dar si pentru modernizarea hotelurilor Hilton, Crowne Plaza si pentru consolidarea hotelului Sport din Poiana Brasov.

"Acum este momentul pentru aceste modernizari. Nu se poate spune ca risipesc bani in aceste conditii de criza, avand in vedere faptul ca astazi construiesti la jumatate din pret fata de ce construiai anul trecut", a precizat el.

#copos, # impozit, # criza , #stiri George Copos