Google, noul General Motors?

Marti, 24 Mai 2011, ora 17:27
2097 citiri
Google, noul General Motors?

Google nu se limiteaza doar la a intra in competitie cu companii precum Facebook si Microsoft ci doreste sa intre pe o noua piata: cea a automobilelor, potrivit CNN Money.

Google isi doreste o masina care sa mearga singura fara sofer. De aceea, compania ar fi facut lobby pe langa autoritatile din Nevada pentru a accepta circulatia pe drumurile publice a masinilor fara sofer.

Analistii din piata se intreaba daca nu cumva Google planuieste sa si extinda cunostintele digitale in industria de automobile, devenind un producator de echipamente originale.

Intrebat despre intentiile Google cu privire la industria de automobile, un reprezentant al companiei a precizat ca intentiile sunt doar de cercetare a proiectului si ca ar fi prematur sa vorbeasca despre implicarea Google in industria auto.

De asemenea, analistii din industria auto se tem ca Google ar putea deveni noul GM.

Lumea automobilelor are o atractie de neexplicat pentru antreprenorii din Silicon Valley, masinile fara sofer reprezentand un subiect "fierbinte" de zeci de ani.

Cu 15 milioane de automobile noi vandute in SUA in fiecare an si 60 de milioane de masini la nivel global, piata potentiala pentru masinile fara sofer este foarte mare.

Google a dezvoltat un sistem care poate fi montat pe automobile pentru a le permite acestora sa se conduca singure, fara interventia soferului.

Sistemul ar putea include si aplicatii interesante, care ar putea ajuta masinile sa parcheze singure.

Dupa cum explica un reprezentant Google, masinile automate vor folosi camere video, senzori radar si raze laser pentru a localiza totul in jur. Bineinteles nu va lipsi Google Maps.

Avantajul Google provine de la centrele sale de date, care pot procesa cantitati enorme de informatii, culese de masini.


Un alt avantaj Google este acela ca masinile sunt testate direct pe autostrada.

Impreuna cu operatori instruiti, masinile automate au parcurs distanta dintre Mountain View catre sediul Google din Santa Monica, pe bulevardul Hollywood.

Acestea au mers pe Lombard Street, pe podul Golden Gate, pana la lacul Tahoe. In total cele 7 masini Google au parcurs 140.000 de mile, adica aproximativ 225.000 de kilometri.

Potrivit reprezentantilor Google, este o premiera in robotica avand in vedere faptul ca automobilele au parcurs intregul drum fara interventie umana.

Presupunand ca se poate dezvolta un produs comercial viabil, care va fi viitor Google in industria auto?

Analistii nu cred ca Google ar putea fi un producator de masini, dar nici un  furnizor de piese. Google a facut miliarde de dolari vanzand idei, nu lucruri.

De asemenea, analistii sunt sceptici cu privire la posibilitatea unui parteneriat intre Google si un productor de autovehicule. De ce s-ar limita gigantul web la un singur client?

Secretul pe care gigantul web il tine ascuns este software-ul din spatele sistemului care are potential de a deveni sistem de operare pentru orice masina din lume.

Google este pe cale sa lanseze Windows-ul masinilor.

Cu 36 de miliarde de dolari in banca la ultima numarare, Google are resursele si ambitia necesare de a face o investitie in viitorul transportului personal.

Potrivit managerului de proiect, Sebastian Thrun, Larry si Sergey au fondat Google deoarece au dorit sa ajute la rezolvarea unor probleme cu ajutorul tehnologiei.

Iar una din marile probleme cu care se confrunta omenirea sub conducerea tehnologiei este siguranta si eficienta automobilelor.

"Scopul nostru este acela de a ajuta la prevenirea accidentelor de circulatie, de a oferi mai mult timp liber oamenilor si de a reduce emisiile de carbon prin schimbarea fundamentala a utilizarii masinii", a mai precizat acesta.

 Articol realizat de Oana Dumitroiu

Unul dintre cei mai importanți angajatori din țară dă afară 10% din muncitori. Cum justifică decizia compania cu peste 12.000 de angajați
Unul dintre cei mai importanți angajatori din țară dă afară 10% din muncitori. Cum justifică decizia compania cu peste 12.000 de angajați
Producătorul de cabluri Leoni Bistriţa anunţă că a decis reducerea cu până la 10% a numărului de angajaţi, ca urmare a scăderii drastice a comenzilor pentru vehicule electrice. Compania...
Începe Rabla Plus 2024. La ce sume se ridică voucherul pentru persoane juridice
Începe Rabla Plus 2024. La ce sume se ridică voucherul pentru persoane juridice
Luni, 22 iulie, începe o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice în cadrul Programului Rabla Plus, potrivit...
#automobile automate, #general motors, #google, #industria auto, #masini automate google, #piata auto, #sistem google masini , #stiri General Motors

Curs valutar

1 EUR = 4.9716 RON

0.0007

1 USD = 4.5645 RON

-0.0025
  1. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  2. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  3. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  4. Cum a scăpat China de cel mai mare colaps tehnologic global, provocat de CrowdStrike
  5. Ungaria ne-a mai dat o lecție. Domeniul în care a devenit mult mai bună ca noi
  6. 5 funcții avansate ale Windows 11 care îmbunătățesc performanța PC-ului
  7. FBI a deblocat telefonul atacatorului care a tras asupra fostului președinte Trump
  8. Inteligența artificială a fost clasată pe cinci nivele. Cum se diferențiează și ce știe să facă cea mai avansată tehnologie
  9. Câte calculatoare au fost afectate de criza informatică provocată de update-ul CrowdStrike. Anunțul făcut de Microsoft
  10. Google Maps introduce un design revoluționar pentru utilizatorii de Android