Deficitul comercial al SUA s-a temperat in mai cu 9,8%

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 16:53
1638 citiri
Deficitul comercial al SUA s-a temperat in mai cu 9,8%

Deficitul comercial al Statelor Unite ale Americii (SUA) s-a temperat in mai cu 9,8%,la cel mai redus nivel din aproape un deceniu, de 26 miliarde dolari, pe fondul cresterii exporturilor si scaderii importurilor de petrol si piese de schimb auto, informeaza Bloomberg, precizeaza NewsIn.

Diferenta intre importuri si exporturi a scazut cu 9,8%, la 26 miliarde dolari, cel mai redus deficit din noiembrie 1999, sub estimari, a anuntat vineri Departamentul american al comertului.

Importurile s-au redus in timp ce exporturile au crescut intr-un ritm ce nu a mai fost atins din iulie 2008. O reducere a deficitului comercial inseamna ca nivelul de crestere economica va fi sustinut de comert, datorita exporturilor destinate unor state precum Brazilia.

In acelasi timp, cererea americana pentru piese de schimb a scazut in mai din cauza reducerii productiei si inchiderii de fabrici detinute de General Motors Corp.si Chrysler LLC.

Analistii chestionati de Bloomberg se asteptau la un deficit comercial de 30 miliarde dolari pentru luna mai, in crestere fata de nivelul din luna precedenta, de 29,2 miliarde dolari.

Exporturile au crescut cu 1,6%, cea mai mare crestere inregistrata din iulie 2008, la 123,3 miliarde dolari, pe fondul cresterii vanzarilor de produse petroliere, chimice si masini industriale.

Importurile au scazut cu 0,6%, la 149,3 miliarde dolari, din cauza scaderii achizitiilor de petrol, reflectand reducerea cererii pentru titei. 

 

#comercial, #deficit, #exporturi, #importuri, #sua , #stiri General Motors