Turkmenistanul a suspendat aprovizionarea cu gaz catre Rusia

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 11:21
1418 citiri
Turkmenistanul a suspendat aprovizionarea cu gaz catre Rusia

Turkmenistanul a suspendat aprovizionarile cu gaz catre Rusia dupa ce s-a inregistrat o explozie la o conducta in urma unui accident, a anuntat joi o sursa din sectorul energetic al Kazahstanului, citata de Reuters.

Turkmenistanul este cel mai mare producator de gaz din Asia Centrala, iar compania Gazprom cumpara pana la 50 de miliarde de metri cubi de gaz turkmen anual, pentru a putea raspunde obligatiilor de export si cererilor interne.

"Aprovizionarile au fost suspendate. (...) Lucrarile de reparare sunt in curs", a declarat sursa.

O purtatoare de cuvant a Gazprom a declarat ca nu are cunostinta de vreo explozie. Gazul turkmen trece printr-o conducta care tranziteaza Uzbekistanul si Kazahstanul.

Aceste doua state livreaza, la randul lor, cantitati mici de hidrocarburi.

In mod normal, Gazprom nu-si poate respecta si obligatiile de export si cererile interne fara gazul turkmen, dar s-ar putea descurca o perioada, datorita scaderii cererii de gaz in Rusia si Europa.

 

#aprovizionare, #explozie, #gaz, #rusia, #suspendare, #turkmenistan , #stiri Gazprom

Curs valutar

1 EUR = 4.9681 RON

0.0026

1 USD = 4.5404 RON

-0.0151
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO
  10. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos