Romania intarzie implicarea in South Stream

Duminica, 29 Martie 2009, ora 12:01
922 citiri
Romania intarzie implicarea in South Stream

Negocierile noastre cu gigantul rus Gazprom ar putea fi reluate abia in luna mai 2009. Discutiile cu Gazprom au fost amanate de partea romana, care nu a strans toate informatiile cerute de rusi privind sistemul national de transport al gazelor.

Ideea includerii Romaniei pe harta traseului gazoductului rusesc South Stream a fost reluata toamna trecuta, cand o delegatie a Gazprom a venit la Bucuresti, in octombrie, pentru a discuta cu oficialii Transgaz si Romgaz posibilitatea dezvoltarii, pe teritoriul Romaniei, a unor noi rute de tranzit al gazelor.

Gazprom are in vedere continuarea negocierilor de indata ce colegii din Romania vor confirma ca sunt pregatiti", au declarat, pentru "Adevarul", reprezentantii Gazprom.

Lucrarile la studiul aferent portiunii continentale a conductei vor fi finalizate pana in trimestrul al patrulea al acestui an.

"In orice caz, proiectul nu va fi terminat mai tarziu de 2015", au punctat responsabilii gigantului rus.

 

Pe langa faptul ca va intari securitatea energetica, South Stream va aduce tarilor pe teritoriul carora va trece sute de milioane de euro ca venituri directe la buget, sustin oficialii Gazprom. 

 

#gazprom, #romania, #south, #stream , #stiri Gazprom