Gazprom: Ucraina a platit tot gazul rusesc primit in luna mai

Luni, 08 Iunie 2009, ora 15:26
972 citiri
Gazprom: Ucraina a platit tot gazul rusesc primit in luna mai

Moscova a cerut Uniunii Europene sa cofinanteze un credit Ucrainei pentru a evita repetarea conflictului ruso-ucrainean pe tema gazelor din luna ianuarie, din cauza caruia au fost sistate livrarile de gaze rusesti catre Europa.

Ucraina a platit in totalitate gazul rusesc livrat in luna mai, a confirmat luni compania rusa Gazprom, dupa ce Moscova a evocat posibilitatea unei noi crize a gazelor intre cele doua tari care ar putea afecta aprovizionarea Europei. 

"Tot ce era datorat a fost platit", a declarat purtatorul de cuvant al Gazprom, Serghei Kuprianov.

Compania ucraineana de hidrocarburi Naftogaz anuntase vineri ca si-a achitat factura pentru gaze pentru luna mai, in conditiile in care termenul-limita de plata a fost fixat la 9 iunie. 

Gazprom a mentionat ca nu a fost inlaturat riscul unei noi crize a gazelor, purtatorul de cuvant al companiei precizand ca este "putin probabil" ca Naftogaz sa poata plati livrarile pentru luna iunie.

Oficialii rusi au intensificat in ultimele saptamani avertizarile, considerand ca Ucraina s-ar afla in imposibilitatea de a-si plati facturile din cauza crizei economice care afecteaza tara.

#gaz, #gazprom, #mai, #rusesc, #ucraina , #stiri Gazprom